Gulasz z grzybami

Gulasz z grzybami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    20 dkg
  • kalafior

    5 rózyczek
  • papryka czerwona

    1 sztuki
  • papryka zielona

    1/2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidorki koktajlowe

    15 sztuk
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • olej

    1 do smaku
  • koper świeży

    3 gałązki
  • bulion warzywny

    400 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z grzybami
Cebulę kroję w kostkę i przesmażam na patelni.
Krok 2 - Gulasz z grzybami
Dodaję umyte podgrzybki, większe kroję na pół i dalej przesmażam około pięć minut.
Krok 3 - Gulasz z grzybami
Dodaję pokrojoną paprykę w paski i dalej przesmażam. Dolewam bulion i gotuję około 20 minut.
Krok 4 - Gulasz z grzybami
Kalafiora dzielę na mniejsze różyczki i gotuję aldente w osolonej wodzie.Dodaję go pod koniec gotowania się grzybów, razem z pomidorkami.
Krok 5 - Gulasz z grzybami
Gotuję jeszcze chwilę. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem. Podaję z koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

16.10.2014 19:57
super gulasz

Bernadeta1

13.10.2014 14:40
wygląda bardzo apetycznie

Alex_M

06.10.2014 16:57
ale pyszności!

EmciaPichci

03.10.2014 10:46
znakomity gulasz :)

adelajda

30.09.2014 13:03
smacznie podany gulasz

Mniam

30.09.2014 12:05
Takie danie na obiad to bym chciała widzieć u siebie :)

Joannasz3190

30.09.2014 10:06
Pyszności :)

gibli

30.09.2014 09:54
KOLOROWO I SMACZNIE)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat