Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z otrębami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jaja 3 szt
masło 10 dag
otręby 2 szklanki (dowolne)
miód 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z otrębami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ugotować miód z wodą i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajku.
Krok 1 - Piernik z otrębami foto
2
Następnie wlać miód z wodą, dodać mąkę z otrębami i sodą- cały czas mieszając. Na końcu dodać przyprawy, wymieszać i przelać do przygotowanej formy.
Krok 2 - Piernik z otrębami foto
3
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Krok 3 - Piernik z otrębami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 30.09.2014 10:06
super pyszotka
Stenka 29.09.2014 21:38
smaczny i zdrowy
Zdzisław 29.09.2014 21:30
dla mnie te słodkości to przysmaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak