Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
śmietana 30% 1 szkl
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus malinowy

Kroki postępowania

1
Kilka sztuk malin zostawiamy do dekoracji.

Miksujemy owoce, a uzyskane puree wkładamy do lodówki.
Krok 1 - Mus malinowy  foto
2
Do miski wsypujemy cukier puder i wlewamy śmietankę,

Ubijamy mikserem.
Krok 2 - Mus malinowy  foto
3
Do ubitej śmietany dodajemy stopniowo puree malinowe.
Krok 3 - Mus malinowy  foto
4
Dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Mus malinowy  foto
5
Przekładamy malinowy mus do pucharków i wkładamy do lodówki na min, 2 godz.
Krok 5 - Mus malinowy  foto
6
Przed podaniem ozdabiamy całymi malinami.

Smacznego!!!
Krok 6 - Mus malinowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak