Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raffaello

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

białko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

masa

żółtko jajek 3 szt
mleko 2,5 szkl
mąka pszenna 2 łuyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1 szkl
masło 30 dag
wiórki kokosowe 25 dag
likier z białej czekolady 3/4 szkl

Porada

Ja użyłam likieru krówkowego ale można też advokat dodać

Przepis i sposób przygotowania na: Raffaello

Ciasto. Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka mąki i proszek. Przekładamy na blaszkę i pieczermy biszkopt.
Masa: W 1/4 szkl mleka mieszamy żółtka z mąkami.
Pozostałe mleko gotujemy z cukrami i dodajemy żółtka gotujemy gęsty budyń. Masło ucieramy i dodajemy stopniowo zimny budyń, kokos i likier. Na biszkopt wykładamy masę i posypujemy wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.11.2014 11:33
pyszne ciasto
adelajda 01.11.2014 11:01
Pyszne ciacho :)
IwonaKa 25.10.2014 21:47
pycha ciasto,uwielbiam takie
JOANNA16 02.10.2014 16:24
pyszne ciacho))
Kejti 30.09.2014 13:14
Super ciacho,chętnie się poczęstuję :-)
kloruś 29.09.2014 12:56
wygląda bardzo smakowicie!
Adam/ZUB3R 29.09.2014 12:06
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak