Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski bochenek z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
mąka żytnia 200 g
sól do smaku 1 łyżeczka
drożdże suche 40 g
woda ciepła 250 ml
pomidory suszone w zalewie 9 szt
oliwki czarne Smak 12 szt
bazylia świeża 1 łyżka

Porada

Pomidory i oliwki trzeba delikatnie powciskać w ciasto zanim wyrośnie :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski bochenek z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami.

Mąki,sól,drożdże i wodę zmiksować.
Na końcu dodać pomidory i oliwki.
Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Następnie przełożyć do blaszki wysypanej mąką (25 cm).
Ponownie pozostawić do wyrośnięcia 20-30 minut.
Piec 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Jest pyszny sam i do kanapek :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.11.2014 17:40
Taki chlebuś to ja lubię :)
Adamorek 29.09.2014 11:26
jak na wakacjach
Pietruszka 29.09.2014 10:16
Wygląda apetycznie
Triss 29.09.2014 10:10
smakowity.:)
Ola1984 29.09.2014 07:13
Świetny ten bochen :)
Sroczka 28.09.2014 23:17
Ależ ten chlebek apetycznie wygląda.
wwwiolka 28.09.2014 23:11
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak