Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

50dag pieczeni wołowej
1 łyżeczka musztardy
koperek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe

Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Obsypać z każdej strony papryką w proszku, solą i pieprzem. Ogórek konserwowy i cebulę pokroić w kostkę.
Wierzch każdego plastra mięsa posmarować musztardą. Na musztardzie rozłożyć cebulę z ogórkiem konserwowym i posypać koperkiem. Plaster mięsa położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć. Każdy plaster mięsa zawinąć osobno i ułożyć w formie (takiej jak do ciasta). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 170-180 °C. Podawać na ciepło.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 05.07.2011 12:22
ale pycha
marcia71 05.07.2011 12:01
uwielbiam bitki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak