Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa z kapustą pekińską

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion wołowy 0,75 litra
kapusta pekińska 200-300 g
pomidory 2 średnie
pasta curry 1 łyżeczka czerwona
śmietana 30% 1/4 szklanki
lubczyk świeży 1 liść
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa z kapustą pekińską

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i rozdrobnić blenderem.
Kapustę pokroić bardziej lub mniej drobno.
Do bulionu wołowego dodać rozdrobnione pomidory i kapustę oraz lubczyk i czerwoną pastę curry. Wszystko dusić 20-30 minut. Przed podaniem zabielić śmietanką i udekorować natką pietruszki.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.09.2014 20:54
fajny pomysł na niebanalną zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak