Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe knedle

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

pieczarki 400 g
cebula
żółtko jajek 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa do smażenia

Ciasto

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 150 g
jajko 1
masło lub margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe knedle

Ziemniaki ugotuj w koszulkach i ostudź. Obierz ze skórki i utłucz. Pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z posiekaną cebulą.Do ostudzonych pieczarek dodaj żółtko i bułkę tartą.Dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj.Ziemniaki przełóż na stolnicę. Wyrób z mąką i jajkiem. Z ciasta uformuj wałek grubości 4 centymetrów i pokrój go na małe porcje 3-4 centymetrowe.Z każdego kawałka zrób placek i nadziej farszem,uformuj kulki.Knedle ugotuj,przed samym podaniem polej roztopionym masłem lub margaryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.12.2014 20:49
smakowałyby mi
IKrakowianka 28.09.2014 17:44
bardzo apetyczne
Ania321 28.09.2014 15:34
z pieczarkami jeszcze nie jadłam :)
Futka 28.09.2014 14:44
Świetny pomysł na knedle z pieczarkami - pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak