Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z kuchni gruzińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
pomidor 2 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 4 ząbki
ryż 1/4 szklanki
śliwki w occie 7 szt.
tłuszcz 1 łyżka
przyprawy 1 łyżeczka/ziołowe/suszone
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z kuchni gruzińskiej

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić zalać 6 szklankami wody i gotować w osolonej wodzie. Następnie wrzucić pokrojone cebule, ryż, przyprawy do smaku i czosnek. Pomidory obrać ze skórki, podsmażyć na tłuszczu i dodać do zupy. Dodać również pokrojone śliwki, jeszcze chwilę podgotować i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 28.09.2014 17:43
Ciekawa zupka.
pestka 28.09.2014 17:17
z pewnością to smaczna zupa
molanka 28.09.2014 17:10
nie ma to jak dobra pikantna zupa
gosia56 28.09.2014 11:06
Jak dla mnie rewelacja chętnie bym zjadła takiej zupki;)
Renataj 28.09.2014 10:49
Bardzo apetyczna zupka.
Ewelina1991 28.09.2014 09:57
również bym skosztowała tą zupkę ;)
kloruś 28.09.2014 09:52
bardzo ciekawa i oryginalna zupa... chętnie bym spróbowała!
Konczi 28.09.2014 09:36
Z wielką ochotą skosztowałabym tej zupki ... Wygląda bardzo smacznie :) Dla mnie zupka na 5 :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak