Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone na zupę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5kg ogórków (mogą być większe)
5 litrów wody
5 łyżek soli
koper - baldachy - dużo
czosnek - dużo
Gorczyca biała cała Prymat
korzeń chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone na zupę

Ogórki umyć, włożyć do dużej kamionki, Dodać przyprawy. Zalać zimną przegotowaną wodą z solą i odstawić na 7-8 dni. Po tym czasie ogórki starkować na jarzynowej tarce. Wkładać do słoiczków 0,33l, zalać wodą z kiszenia, zakręcić dokładnie i pasteryzować ok. 15-20 min. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:57
Robię też tak na zimę.
Joanna108
Joanna108 17.11.2010 14:10
Robię podobnie. Taki przecier smakuje jak ze świeżo ukiszone ogóreczki.
Babciagramolka 07.10.2010 14:26
Poproszę zupkę z takich ogóreczków na wynos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak