Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 300 g
marchewka 1 szt
smalec 2 łyżki
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska na ciepło z marchewką

Kapustę szatkujemy. Marchew obieramy i ścieram na tarce do jarzyn. Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą i dodaję smalce, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut dodając w połowie tego czasu marchewkę. Na koniec dodaje posiekaną drobno natkę pietruszki. Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 27.09.2014 20:05
ciekawy przepis
noninka77 27.09.2014 20:04
Takiej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak