Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murgh Kari

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 100 g
pomidor 2 szt
cebula biała 1 szt
bulion warzywny 500 ml
mleko kokosowe 3 łyzki
olej roślinny 3 łyzki
migdały siekane 1 łyzka

PRZYPRAWY

czosnek ząbki 1 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyzeczka
chili Prymat 1 łyzeczka
pasta curry 1 łyzka
kolendra Prymat do smaku 1 łyzeczka
sól do smaku 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Murgh Kari

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka, przekładamy w ciepłe miejsce.

Na patelnie wkładamy imbir, czosnek, chili, pastę curry i zmieloną kolendrę – przesmażamy minutę.

Dodajemy pokrojone w plastry pieczarkii pokrojone w kosteczkę pomidory.

Zalewamy bulionem i doprawiamy solą.

Dodajemy podsmażonego kurczaka, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Wlewamy mleko kokosowe i wsypujemy zmielone migdały, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze przez ok. 3 minuty.

Podajemy gorące z ugotowanym na sypko ryżem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.09.2014 16:09
egzotyka na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak