Mus pomarańczowy

Mus pomarańczowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z 3 pomarańczy

    3 pomarańcze
  • cukier

    15 dag
  • białe wino

    4 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • likier pomarańczowy

    1 1/2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy zagotować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z winem i zagęscić nią sok. Nadal gotować 2-3 minuty. Sok zdjąć z ognia, dodać żółtka i likier pomarańczowy. Studzić, ciągle mieszając. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z wystudzonym sokiem pomarańczowym. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat