Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z 3 pomarańczy 3 pomarańcze
cukier 15 dag
białe wino 4 łyżki
jajko 3 sztuki
likier pomarańczowy 1 1/2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Sok wyciśnięty z 3 pomarańczy zagotować z cukrem. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z winem i zagęscić nią sok. Nadal gotować 2-3 minuty. Sok zdjąć z ognia, dodać żółtka i likier pomarańczowy. Studzić, ciągle mieszając. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z wystudzonym sokiem pomarańczowym. Mus przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak