Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser serce na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 250 g
śmietana 36% 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 2 łyżki
galaretka truskawkowa 1 opak
woda 1 szkl
migdały mielone 3 łyżki
margaryna 1 łyżka
kakao 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser serce na zimno

SPÓD: Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę. Wyłożyć masę na deseczkę. Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę. Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do śmietany zmiksować. Masę serową wyłożyć na masę migdałową, odstawić do lodówki do stężenia. Wyjąć masę serową z lodówki i za pomocą foremki, wyciąć dwa jednakowe serduszka. Serca polać stężałą galaretką, tak by galaretka spływała na dół. Udekorować serduszka miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak