Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 1/2 kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
przyprawa do szaszlykow
kawałek papryki w każdym kolorze
cebula
małych pieczarek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki z piekarnika

Mięso kroimy w kawałeczki i dokładnie doprawiamy
solą, pieprzem i przyprawami. Papryki kroimy
w paski. Cebulę w większe kawałki. Pieczarki
jeśli są małe nie kroimy ich. Na szpadki do
szaszłyków nawlekamy na przemian: mięso, cebulę,
paprykę, pieczarkę. Gotowe posypujemy jeszcze
raz przyprawamy. Układamy na wysmarowanej olejem
blaszce i pieczemy około 60min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.03.2011 22:29
cieakwe
gusia1000 08.11.2010 19:49
super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak