Przepis i sposób przygotowania na: Ciemne bułki z ziarenkami
Kroki postępowania
Przed włozeniem do piekarnika można bułeczki spryskać wodą .
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut 175 st.
mąka pszenna | 20 dkg |
mąka pełnoziarnista | 20 dkg |
mąka orkiszowa | 10 dkg |
mleko | 100 ml |
woda letnia | 200 ml |
drożdże | 3 dkg |
sól | 1 łyżeczka |
cukier brązowy | 1 łyżeczka |
olej | 3 łyżki |
słonecznik łuskany | |
płatki owsiane | |
siemię lniane | |
pestki dyni |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: