Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe rosti

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 800 g
jajko 1
mąka kukurydziana 2 łyzki
imbir starty pół łyżeczki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe rosti

Dynię obrać ze skóry i wydrążyć. Pokroić dla wygody na kawałki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu dyni dodać do niej całe jajko, mąkę kukurydzianą i drobno starty imbir. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Na patelni
teflonowej rozgrzać oliwę i kłaść po sporej łyżce ciasta rozpłaszczając lekko. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.09.2014 08:00
placuszki fajne, ale to nie rosti ;)
IKrakowianka 25.09.2014 23:23
super placuszki
wwwiolka 25.09.2014 22:37
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak