Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selera naciowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 400 g
włoszczyzna
Ziele angielskie całe Prymat 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
papryczka chili kawałek
ziemniaki 3
natka pietruszki 1/2 pęczka
makron zacierkowy 2 łyżki

Porada

W przepisie użyłem skorupki z cebuli podsmażone na suchej patelni. Do smaku doprawiłem przyprawą uniwersalną.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selera naciowego

Z włoszczyzny ,ziela angielskiego ,liści laurowych ,papryczki ,podsmażonych łupinek cebuli ,soli i pieprzu przygotować bulion warzywny. Warzywa i łupinki wyciągnąć ,marchew pokroić w talarki. Do bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki ,pokrojony w słupki seler ,zacierki i gotować jeszcze 30 min. Pod koniec gotowania wrzucić do zupy marchew oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą ,pieprzem i odrobiną przyprawy uniwersalnej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 25.09.2014 00:18
dobre smaki :)
Konczi 24.09.2014 20:03
smacznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak