Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy miętowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier drobny 1 szklanka
ekstrat miętowy 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
barwnik spożywczy do ciast

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy miętowe

Kroki postępowania

1
Białka ubić, a kiedy zaczną sztywnieć dodawać partiami cukier na najwyższych obrotach miksera. Ubijać, aż każda partia cukru całkowicie się rozpuści.
Krok 1 - Bezy miętowe foto
2
Wymieszać mąkę ziemniaczaną z kroplami. Mieszankę dodać na końcu ubijania.
Krok 2 - Bezy miętowe foto
3
Dodać również odrobinę zielonego barwnika (niekoniecznie).
Krok 3 - Bezy miętowe foto
4
Delikatnie i dokładnie wszystko połączyć. Włożyć masę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4 - Bezy miętowe foto
5
Suszyć w temperaturze 100*C przez 2 godziny. Pozostawić do wystudzenia w piekarniku. Smacznego!
Krok 5 - Bezy miętowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 25.09.2014 08:14
Wyglądają bardzo smakowicie:)
gosia56 24.09.2014 19:55
Podziwiam te twoje wszystkie bezy są super;)
inka2012 24.09.2014 16:02
cudowny kolor!
adelajda 24.09.2014 15:17
Jeszcze miętowych nie jadłam
mirosława4 24.09.2014 15:08
jaki piękny kolorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak