Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z maślaczków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4 szt
śmietana 18-procentowa 5 łyżek
maślaki 40 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z maślaczków

Włoszczyznę i obrane ziemnaki pokroic, cebulę posiekac. Wszystko wrzucic do wrzątku. Grzyby oczyścic i pokroic w paseczki, dodac do zupy. Gotowac około 20 minut, przyprawic solą, pieprzem i śmietaną. Przed podaniem posypac natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 23.08.2011 15:38
bardzo smaczna
Barbara55 01.07.2011 19:16
lubię maślaki
kielcok1 04.06.2011 18:10
w sezonie często taką jemy
rakow2
rakow2 23.02.2011 15:18
lubię taką zupę i lubię zbierać maślaki
ewelinapac 17.08.2010 07:58
zupa za jaką przepadam
Ela20 07.06.2010 09:51
Już wkrótce sezona na maślaczki, trzeba schowac przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak