Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 1 kg
sól
kminek wg uznania
pieczarki 30 dag
cebula
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona

Łopatkę nacieramy oliwą, solimy, posypujemy kminkiem, dodajemy liść laurowy, obkładamy cebulą pokrojoną w talarki i zapiekamy w piekarniku około 1 godzinę. Pieczarki kroimy w niewielką kostkę lub talarki, solimy i dusimy na niewielkim ogniu. Mięsko porcjujemy, obkładamy pieczarkami i podajemy np. z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak