Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola do syta

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
boczek wędzony 30 dag
marchew 2 szt
ziemniaki 5 szt.
pietruszka 1 szt.
jabłko kwaśne 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola do syta

Sposób przygotowania:
Fasolę opłukać, zalać letnią wodą i pozostawić na noc. Następnie gotować w tej samej wodzie z dodatkiem boczku. Po godzinie dodać pokrojone warzywa z jabłkiem i gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 23.09.2014 22:13
dobrze widzę kawałek jabłka z ogonkiem?
Ania84 23.09.2014 21:18
ciekawa zupka, lubię taką
cris04 23.09.2014 21:01
nie jadłam nigdy tak przyrządzonej fasoli.........ciekawi mnie smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak