Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z łososiem, kaparami i koperkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 100 g (razowe)
łosoś wędzony plastry 50 g
kapary całe Smak 2 łyżki
cebula 1 średnia
kwaśna śmietana 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
koper świeży do smaku
bulion warzywny 1/2 szklanki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z łososiem, kaparami i koperkiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, wg wskazówek na opakowaniu.
W międzyczasie pokroić cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulkę, dodać rozgnieciony i pokrojony czosnek i kapary, chwilę smażyć. Dolać wino i smażyć aż całe odparuje. Wlać bulion, dodać śmietanę do zup taką co się nie waży i wymieszać.
Ugotowany makaron odcedzić, dodać do sosu na patelnię i wymieszać.
Dodać kawałki łososia, zdjąć patelnię z gazu, tylko wymieszać i podawać na talerze, posypać posiekanym koperkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 24.09.2014 17:32
Uwielbiam takie spaghetti :-)
Ola1984 24.09.2014 07:13
Świetne połączenie smaków.
anemon 23.09.2014 21:55
Podoba mi się Twój pomysł.
Monika-twin 23.09.2014 21:14
Wspaniały przepis.
Pyszota 23.09.2014 21:05
super przepis
norweska20 23.09.2014 20:20
smakowite połączenie
Noruas 23.09.2014 19:20
Mniam ! uwielbiam takie makarony!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak