Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prawdziwki marynowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

prawdziwki 1 kg
cebula 2 szt
ocet 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: prawdziwki marynowane

Kroki postępowania

1
W garnku przygotuj zalewę. Cebulę pokrojoną w paski wrzuć do garnka, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól, zalej szklanką octu. Zagotuj.
Krok 1 - prawdziwki marynowane foto
2
Prawdziwki (małe) oczyść, opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj. Odcedź.
Krok 2 - prawdziwki marynowane foto
3
Do słoików wsyp około 1 łyżeczkę gorczycy. Dodaj pokrojone i ugotowane prawdziwki. Zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
Krok 3 - prawdziwki marynowane foto
4
Słoiki zakręć i za pasteryzuj.
Krok 4 - prawdziwki marynowane foto
5
Idź do lasu nazbierać prawdziwki (borowiki), ewentualnie kup na targu :)
Krok 5 - prawdziwki marynowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 23.09.2014 21:13
Pyszne takie prawdziwki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak