Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe z malinami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 500 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
margaryna 1 kost
żółtka jaj 5 szt
tłuszcz do formy

MASA BUDYNIOWA

budynie czekoladowe 2 opak
olej 0,5 szkl
cukier 250 g
białka jaj 5 szt
sól szczypta
białka jaj 5 szt

DODATKOWO

maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe z malinami

Kroki postępowania

1
CIASTO
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną.
Zrobić dołeczek dodać żółtka jaj, kakao i cukier, zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 2 części. Przełożyć ciasto do foliowych torebek, odstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 1 - Czekoladowe z malinami foto
2
MASA BUDYNIOWA
Do białek jaj dodać sól i cukier ubić białka na sztywną pianę.
Krok 2 - Czekoladowe z malinami foto
3
Do piany wsypać proszek budyniowy, wymieszać. Gdy budyń z białkami został wymieszany , dolewamy po trochu olej, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Czekoladowe z malinami foto
4
DODATKOWO
Maliny przebrać, opłukać, osączyć.
Krok 4 - Czekoladowe z malinami foto
5
Blachę o wymiarach 25 x 36 cm. wysmarować tłuszczem, Ciasto wyjąć z lodówki i zetrzeć na tarce o dużych otworach jedną część.
Krok 5 - Czekoladowe z malinami foto
6
Na ciasto wyłożyć budyń czekoladowy i osączone maliny.
Krok 6 - Czekoladowe z malinami foto
7
Resztę ciasta zetrzeć na masę i owoce . Wstawić ciasto do piekarnika i piec ok.40 minut w 180 stop.
Krok 7 - Czekoladowe z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak