Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 0,5
papryka żółta 1
cebula czerwona 1
marchewka 1
rzodkiewki pęczek
majonez 1 łyżka
śmietana 30%

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką

Kroki postępowania

1
Kapustę włoską należy drobno posiekać. Przygotowujemy pozostałe warzywa
Krok 1 - Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką foto
2
Umyte rzodkiewki oraz obraną marchewkę ścieramy na waskich oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, a paprykę w cienkie, niezbyt długie paseczki.
Krok 2 - Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką foto
3
Wszystkie warzywa przekladamy do miski, dodajemy majonez, nieco słodkiej śmietany 30% oraz sól i pieprz wedle uznania.
Krok 3 - Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką foto
4
Całość dokładnie mieszamy, podajemy do drugiego dania
Krok 4 - Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką foto
5
Przepyszna, polecam! http://www.gotowanie.ewolbrom.pl/2014/09/23/surowka-z-kapusty-z-rzodkiewka-i-papryka/
Krok 5 - Surówka z kapusty z rzodkiewką i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 23.09.2014 20:35
Pyszna. Jakaś telepatia ,ja zrobiłem kapustę białą z rzodkiewką.
Gracer 23.09.2014 14:46
bardzo smaczne połączenie
Grazyna0211 23.09.2014 12:55
świetna surówka
Anna169Hosz 23.09.2014 12:51
Smaczna i zdrowa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak