Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jarzębiny do ciasteczek.

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce 25 dag
cukier 15 dag
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jarzębiny do ciasteczek.

Kroki postępowania

1
Rozmrożone owoce blendować na mus
Krok 1 - Galaretka z jarzębiny do ciasteczek. foto
2
przełożyć do rondla, dodać sok i skórkę z cytryny, zalać wodą i gotować na małym ogniu 30minut.Przecedzić przez sitko z gazą i przecier wlać do rondla. Wsypać cukier, gotować na wolnym ogniu i usuwać szumowiny. Gotować do momentu, kiedy kropla wylana na talerzyk nie rozlewa się. Przełożyć do słoiczków.
Krok 2 - Galaretka z jarzębiny do ciasteczek. foto
3
Aby zapobiec scukrzeniu galaretki przechowywać ją w temperaturze pokojowej.Podac do ciasteczek.
Krok 3 - Galaretka z jarzębiny do ciasteczek. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 23.09.2014 20:57
cudowna ta galaretka!
gosia56 23.09.2014 20:18
Toja poproszę na spróbowanie ;)
IwonaDD 23.09.2014 18:30
super przepis
molanka 23.09.2014 14:05
bardzo interesujące
wyattearp 23.09.2014 13:10
fajna galaretka
gosia561 23.09.2014 11:55
uwielbiam przetwory z jarzębiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak