Muffinki z musli i płatkami kukurydzianymi

Muffinki z musli i płatkami kukurydzianymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa

    1 szklanka
  • płatki kukurydziane

    3/4 szklanki
  • musli z orzechami

    3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • jajka

    2 szt
  • maślanka

    3/4 szklanki
  • olej roślinny

    5 łyżek
  • miód prawdziwy

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do miski.
Dodać musli, 1/2 szklanki pokruszonych płatków kuk. cukier i cukier waniliowy, wymieszać.
Do drugiej miski wbić jaja, lekko ubić widelcem, dodać maślankę i olej
/ temp.pokojowa/.
Mieszankę płynną wlać do miski z suchymi składnikami i krótko wymieszać .
Foremkę do muffinek wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami.
Przygotowane ciasto nałożyć do foremek do 3/4 ich wysokości.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
Po upieczeniu wystudzić na kratce kuchennej.
Wierzch posmarować płynnym miodem i obsypać płatkami kukurydzianymi .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

15.02.2015 14:03
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat