Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z galaretkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA SEROWA

smietana 18% 1200 ml
bita śmietana 1 opak
galaretka cytrynowa 2 opak
cukier puder 0,5 szkl

PRZEŁOŻENIE

herbatniki 1 opak
galaretka pomarańczowa 1 opak
galaretka wiśniowa 1 opak
galaretka cytrynowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z galaretkami

Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy. Galaretkę pomarańczową, wiśniową i cytrynową rozpuścić każdą oddzielnie w 400 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Rozmieszać dwie galaretki cytrynowe w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i bitą śmietaną. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce tężejącej galaretki cytrynowej. Masę serową podzielić na 3 części. Pierwszą część masy wylać na herbatniki, odstawić do stężenia. Po tym czasie wylać na masę galaretkę wiśniową i drugą część masy serowej. Każdą warstwę należy odstawić do lodówki do stężenia. Galaretka cytrynowa, masa serowa i wierzch galaretka pomarańczowa. Odstawiami na 3 godz. do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak