Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wieloowocowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
maliny świeże 1 kg
jabłka antonówki 1 dkg
cukier

Porada

Nadaje się do ciastek.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wieloowocowy

Kroki postępowania

1
Śliwki smażymy do miękkości.
Krok 1 - Dżem wieloowocowy foto
2
Jabłka antonówki obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Smażymy do miękkości.
Krok 2 - Dżem wieloowocowy foto
3
Maliny smażymy do miękkości.
Krok 3 - Dżem wieloowocowy foto
4
Wszystkie składniki łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy cukier do smaku. Mieszamy całość i podgotowujemy. Następnie gorący dżem umieszczamy w słoiki i zakręcamy wieczkiem.
Krok 4 - Dżem wieloowocowy foto
5
Gotowy dżem.
Krok 5 - Dżem wieloowocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 02.01.2015 17:34
mój ulubiony :)
jasiek 23.09.2014 10:35
super na zimowe dni
Renataj 22.09.2014 21:35
Uwielbiam przetwory z pesteczkami malin - przynajmniej wiadomo co się je:)
gibli 22.09.2014 18:47
fajnie wygląda)
Helena63 22.09.2014 18:29
domowy dżem zawsze najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak