Mięso mielone po rosyjsku

Mięso mielone po rosyjsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Danie

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    600 g
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    150 g
  • bulion

    300 ml
  • musztarda rosyjska

    2 łyżeczki
  • majeranek

    4 gałązki

Przyprawy

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięso mielone po rosyjsku
Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Cebule kroimy w kostkę, a pora w krążki. Na oleju smażymy mięso mielone przez 10 minut.
Krok 2 - Mięso mielone po rosyjsku
Do mięsa dodajemy warzywa i smażymy razem 2 minuty. Kolejno dodajemy koncentrat, musztardę bulion i gałązki majeranku (bądź suszony) i dusimy pod przykryciem 5-10 minut, aż warzywa zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Krok 3 - Mięso mielone po rosyjsku
Danie doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką do smaku. Po tym czasie dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane mięso podajemy z bagietką lub makaronem. Życzę smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ada.la

29.04.2016 11:40
ciekawe danie

Pani Domu

06.08.2015 10:13
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat