Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cukinie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia żółta 3 szt
mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 5-6 szt
ser żółty
tymianek posiekany
oregano świeże
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cukinie

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środek.
Krok 1 - Faszerowane cukinie foto
2
Na oleju podsmażamy mięsko, następnie dodajemy cebulkę i paprykę posiekaną w kostkę.
Krok 2 - Faszerowane cukinie foto
3
Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w paski. Wszystko doprawiamy świeżymi ziołami oraz solą i pieprzem.
Krok 3 - Faszerowane cukinie foto
4
Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Skrapiamy olejem. Układamy cukinie które wypełniamy mięskiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 40 minut. Na 10 minut przez końcem posypujemy starym serem.

Smacznego :)
Krok 4 - Faszerowane cukinie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 22.09.2014 12:00
to lubię !!!!!!!!!!!!!!!!!
joanna30 22.09.2014 09:04
Bardzo apetyczne danie :)
Anna169Hosz 22.09.2014 08:25
Smakowicie wyglądają.
Pani Domu 21.09.2014 22:18
smacznie się prezentują
misia53 21.09.2014 21:58
Bardzo lubię cukinię w każdym wydaniu, Twoja smacznie wygląda
Grazyna0211 21.09.2014 20:37
smaczne danie
halina17 21.09.2014 19:22
Dobra cukinia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak