Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
ryż 100 g
kurki 50 g
pieczarki 100 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
kapusta biała liście 10 szt
koncentrat pomidorowy 150 g
mąka pszenna 1 łyżka
woda 250 ml
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Kurki oczyścić, pieczarki pokroić w kosteczkę. Wszystko usmażyć na patelni.
Krok 1 - Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem foto
2
Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Ugotować razem z ryżem w delikatnie osolonej wodzie.
Krok 2 - Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem foto
3
Cebulę pokroić w kosteczkę.Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i chwilkę pogotować. Z liści skroić grube włókna przy końcach każdego liścia.
Krok 3 - Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem foto
4
Mięso mielone dokładnie wymieszać z grzybami, cebulą, marchewką z ryżem, jajkami, bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 4 - Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem foto
5
Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać wodą rozrobioną z mąką, koncentratem pomidorowym, bazylią, sola i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem.
Krok 5 - Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 21.09.2014 23:17
Super obiadek!
Pani Domu 21.09.2014 22:19
smaczne gołąbki
IKrakowianka 21.09.2014 22:18
uwielbiam wszystkie gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak