Brzoskwinie w czerwonym winie

Brzoskwinie w czerwonym winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    4 sztuki
  • cukier

    7,5 dag
  • skórka z 1/2 cytryny

    1/2 cytryny
  • cynamon

    laska
  • wino czerwone

    1/2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie sparzyć, zdjąć z nich skórkę. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Czerwone wino zagotować z cukrem, skórką z 1/2 cytryny i laską cynamonu. Dodać brzoskwinie. Gotować je ok. 10 min, wyjąć przyprawy. Wystudzić brzoskwinie w winie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

20.06.2011 06:32
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat