Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

grzyby leśne 1 kg

zalewa

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 4 łyzki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 30 gram
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 6 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście

Porada

Zbieramy grzyby korych jestesmy pewni!! Nie zbieramy małych,nierozwiniętych!!

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby przebrać i umyć. Gotować w osolonej wodzie 15 minut. Nastepnie odcedzić i zagotować ponownie w nowej osolonej wodzie, równiez 15 minut. Po ugotowaniu odcedzic i przełozyc do słoików na 3/4 wysokości słoika.
Przygotowujemy zalewe: Wode z gorczycą,marchewką,cebulą,zielem angielskim i liściem laurowym gotujemy. gdy cebula i marchew będzie miękka dodajemy sól, cukier i ocet.Doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy słoiki. Zalane słoiki pasteryzujemy przez 20 minut. Odstawiamy do góry dnem. Po wystygnięciu układamy w piwnicy, lodówce czy szafce. Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 28.11.2014 16:18
:) najlepsze zapasy na zime :)
Iwona32 26.11.2014 23:01
mniam lubie takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak