Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
cukier 2-3 łyż
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 40 dag
mleko 1/2 szk
drożdże 4 dag
masło 1/3 kostki
sól szczypta
jabłko 1
gruszki 1
sok z cytryny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku wraz z 1 łyż cukru i mąki. Odstawiamy na 5 minut.
Krok 1 - Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a foto
2
Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę.
Krok 2 - Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a foto
3
Do jajek dodajemy mąkę, drożdże i rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starte i skropione sokiem z cytryny jabłko i gruszkę.
Krok 3 - Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a foto
4
Dokładnie mieszamy ciasto aż będzie się odchodziło od ścian miski. Odstawiamy na ok pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 4 - Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a foto
5
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Krok 5 - Racuchy z jabłkiem i gruszką wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.10.2014 20:03
świetne śniadanie
Christopher 21.09.2014 20:18
Wg Zubr3r,a bardzo smaczne.
gusia1000 21.09.2014 16:38
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak