Włoch w Meksyku czyli Tortilla z indykiem i warzywami po włosku

Włoch w Meksyku czyli Tortilla z indykiem i warzywami po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    4 sznycle
  • cukinia

    1 średnia
  • pieczarki

    8-10 średnich
  • pomidory suszone Smak

    7-8 połówek
  • cebula

  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z limetki

    2-3 łyżeczki
  • bazylia świeża

  • mozarella

    1 opakowanie
  • tortilla

    4 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Marynata
Łyżkę oliwy, sok z limonki, kilka listków bazylii, ząbek czosnku zmiksuj na gładką masę.

Mięso umyj, opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do miseczki., zalej marynatą i odstaw na 15-20 minut.

Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki. Pieczarki w ćwiartki, suszone pomidory i cebulę w paseczki.

Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu około 5 minut. Zdejmij mięso z patelni.
Wrzuć cukinię, podsmaż chwilę, dodaj resztę warzyw. Posól, smaż przez około 10 minut, włóż mięso z powrotem na patelnię, popieprz, wymieszaj

Mozzarellę pokrój na małe kawałki.

Na tortilli ułóż farsz, na nim mozzarellę. Zwiń.
lee-aa
Możesz użyć mini mozzarelli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat