Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoch w Meksyku czyli Tortilla z indykiem i warzywami po włosku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 4 sznycle
cukinia 1 średnia
pieczarki 8-10 średnich
pomidory suszone Smak 7-8 połówek
cebula
czosnek 1 ząbek
sok z limetki 2-3 łyżeczki
bazylia świeża
mozarella 1 opakowanie
tortilla 4 sztuki
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki

Porada

Możesz użyć mini mozzarelli.

Przepis i sposób przygotowania na: Włoch w Meksyku czyli Tortilla z indykiem i warzywami po włosku

Marynata
Łyżkę oliwy, sok z limonki, kilka listków bazylii, ząbek czosnku zmiksuj na gładką masę.

Mięso umyj, opłucz, pokrój w kostkę, przełóż do miseczki., zalej marynatą i odstaw na 15-20 minut.

Cukinię pokrój na cieniutkie plasterki. Pieczarki w ćwiartki, suszone pomidory i cebulę w paseczki.

Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj mięso, smaż na dużym ogniu około 5 minut. Zdejmij mięso z patelni.
Wrzuć cukinię, podsmaż chwilę, dodaj resztę warzyw. Posól, smaż przez około 10 minut, włóż mięso z powrotem na patelnię, popieprz, wymieszaj

Mozzarellę pokrój na małe kawałki.

Na tortilli ułóż farsz, na nim mozzarellę. Zwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak