Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona z warzywami i kaszą jaglaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 500 gram
cebula biała 1 sztuka
marchewka 1 duża
seler 1 mały
natka pietruszki
olej 2 łyżki
bulion warzywny 2,5 szklanki
kasza jaglana 1 szklanka
sól

Porada

Zamiast kaszy jaglanej może być kuskus - dodaj go pod koniec gotowania. Ja robię to danie w multicookerze (program duszenie), wcześniej w wolnowarze (4h program wyższa temperatura).

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona z warzywami i kaszą jaglaną

Mięso umyj i pokrój jak na gulasz. Warzywa obierz i pokrój w półplasterki.
Rozgrzej olej na patelni - wrzuć mięso, następnie warzywa. Smaż wszystko okło 10 minut cały czas mieszając, wlej bulion, wymieszaj.

Przełóż do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 90 minut.
Po upływie tego czasu zmniejsz temperaturę do 100 stopni, posól, dodaj kaszę i wymieszaj. Zapiekaj jeszcze 30 minut. W połowie pieczenia sprawdź ilość płynu i jeśli kasza już wchłonęła całość dolej jeszcze szklankę wody.

Podawaj posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.09.2014 00:59
syty obiad podano
Kuchenka 21.09.2014 16:25
bardzo ładne danie
Megg 21.09.2014 15:39
super smaczny obaidek
gosia561 21.09.2014 15:02
bardzo zdrowy obiad
IlonaAlbertos 21.09.2014 13:48
Smakowite danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak