Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szpinakiem i krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
krewetki 40 dag
szpinak mrożony 40 dag
jajko 6 sztuk
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szpinakiem i krewetkami

Masło rozgrzać na patelni; wrzucić opłukane i osuszone krewetki; smażyć je ok. 2 min; dodać rozmrożony, drobniutko posiekany szpinak; dusić następne 3 min; roztrzepać jajka z mlekiem; doprawić solą i pieprzem do smaku; ciągle mieszając smażyć aż jajka sie zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak