Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 12 dużych liści
kasza jęczmienna 400 g
cebule 2 duże
grzyby świeże 4 duże garście
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

W garnku namaczamy grzyby,a następnie gotujemy.Wodę odlewamy,grzyby odciskamy i siekamy.Wkładamy do miski.W osobnym garnku zagotowujemy duża ilość lekko osolonej wody.We wrzątku gotujemy kaszę(czas według opisu na opakowaniu).Odcedzamy, wsypujemy do grzybów.Cebule obieramy i kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni na odrobinie oleju.Dodajemy do kaszy i grzybów,mieszamy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Liście kapusty sparzamy.Nastepnie na każdy liść nakładamy sporą ilość farszu i zawijamy.Gołąbki wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.Wlewamy szklankę lekko osolonej wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika,który rozgrzewamy do temperatury 180*C.Gołąbki pieczemy 40-45 minut.Podajemy z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.09.2014 21:38
Bardzo apetyczne!
agnieszka214 21.09.2014 16:46
taki pyszny pomysł mogłabym takie gołąbeczki zjeść
w mojej kuchni 21.09.2014 15:01
też takie gołąbki lubię
IlonaAlbertos 21.09.2014 13:49
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak