Wieniec truskawkowy

Wieniec truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szk
  • jajka

    2 szt
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 szk
  • dżem wiśniowy

    2 łyżki
  • mleko

    1 szk
  • truskawki

    300 g
  • perełki cukrowe

    do dekoracji
  • cukier puder

    100 g
  • woda

    1 (przegotowana)
  • deser

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wlać do uprzednio wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką tortownicy z kominkiem.
Na wierzchu ułożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut.
Przygotować lukier i polać nim wystudzone ciasto.
Udekorować perełkami i posypać delikatnie czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

16.12.2010 20:51
Pycha!

wedith1

24.10.2010 10:31
po prostu świetne ciacho!

eli_555

18.10.2010 00:09
pyszne ciasto

kasiurek

15.09.2010 08:42
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat