Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szk
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szk
dżem wiśniowy 2 łyżki
mleko 1 szk
truskawki 300 g
perełki cukrowe do dekoracji
cukier puder 100 g
woda 1 (przegotowana)
deser do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec truskawkowy

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wlać do uprzednio wysmarowanej margaryną i wysypanej tartą bułką tortownicy z kominkiem.
Na wierzchu ułożyć truskawki.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut.
Przygotować lukier i polać nim wystudzone ciasto.
Udekorować perełkami i posypać delikatnie czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 16.12.2010 20:51
Pycha!
wedith1 24.10.2010 10:31
po prostu świetne ciacho!
eli_555 18.10.2010 00:09
pyszne ciasto
kasiurek 15.09.2010 08:42
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak