Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jarzębiną i śliwkami
Kroki postępowania
Ciasto posmarować dżemem, ja akurat zrobiłem z jarzębiny i tutaj wykorzystałem, bo pasuje.
mąka pszenna | 40 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier | 20 dag |
cukier waniliowy | |
jajko | 3 szt |
masło | 20 dag |
dżem | 25 dag |
śliwki węgierki | 50 dag |
mąka | 5 łyżek |
cukier | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
cukier puder | |
sok z cytryny | |
woda |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: