Gulasz wieprzowy z kolorowymi kulkami :

Gulasz wieprzowy z kolorowymi kulkami :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg wieprzowiny od szynki ( chudej ),2 łyżki smalcu,Przyprawa do zup Kucharek-,1 łyżeczka mielonego pieprzu,2 łyżeczki mielonej

  • 3 liście laurowe,5 ziaren ziela angielskiego,4 cebule,1 szklanka odsączonej kukurydzy konserwowej

  • woda

    4 szklanki
  • groszek konserwowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę .Posypać pieprzem, papryką wymieszać. Obsmażyć na rumiano na smalcu w rondlu o grubym dnie ( często mieszając ).Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe . Zalać 4 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie , a sos odparuje do połowy objętości. Zarumienić mąkę na suchej patelni i rozprowadzić ją gulaszem .Dodać do rondla. Wsypać groszek i kukurydzę . Doprawić gulasz do smaku.
Podawać z kopytkami lub innymi kluskami posypany pokrojoną natka pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

30.05.2012 23:28
wspaniały

eli_555

25.07.2011 22:26
pyszny gulasz

Agnieszka/picola

29.06.2011 14:59
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat