Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z rydzami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kapusta 40 dag
oliwa 50 ml
natka pietruszki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
rydze 10 marynowane
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z rydzami

Oczyszczamy kapustę z uszkodzonych liści, płuczemy i cienko szatkujemy. Usuwamy grube nerwy i głąb. Posypujemy solą i pozostawiamy na około 20 minut. Rydze kroimy w paseczki, łączymy z kapustą. Jajka kroimy w kostkę i dodajemy do rydzów i kapusty. Siekamy natkę pietruszki i wraz z oliwą i dodajemy do reszty. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.10.2014 14:39
ciekawy przepis
cooleczka 16.02.2012 19:23
dla mnie nowość, ale brzmiąca smacznie :)
Ewa/kalapurtka 28.11.2011 22:27
pycha
alaaa 22.11.2011 16:44
ciekawe połączenie
Wacław 10.11.2011 19:18
to jest pyszne !
Wacław 10.11.2011 19:18
to jest pyszne !
dianix 15.08.2011 20:14
nie jadlam nigdy
anna186 02.10.2010 21:17
ciekawe
aga130982 15.08.2010 17:58
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak