Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z patelni grillowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 300 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z patelni grillowej

Kroki postępowania

1
Morszczuka myjemy i osuszamy na sitku-lub za pomocą ręczników papierowych.
Krok 1 - Morszczuk z patelni grillowej foto
2
Morszczuka układamy na talerzu i obsypujemy przyprawą do ryb z 2 stron i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2 - Morszczuk z patelni grillowej foto
3
Jajko rozbijamy i roztrzepujemy z dodatkiem kucharka, mąkę wsypujemy do drugiego talerza.
Krok 3 - Morszczuk z patelni grillowej foto
4
Rybę najpierw umieszczamy w mące , a potem obtaczamy w jajku.
Krok 4 - Morszczuk z patelni grillowej foto
5
Tak przygotowaną rybę umieszczamy na patelni grillowej. Rybę smażymy z 2 stron obracając ją co jakiś czas. Smacznego :)
Krok 5 - Morszczuk z patelni grillowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.09.2014 00:32
Smaczna ryba.
monikalangier 19.09.2014 18:40
uwielbiam tak przyrządzoną rybę
Sylwia26 19.09.2014 17:14
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak