Buniowo-budyniowo:

Buniowo-budyniowo:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 dag kruchych ciasteczek kakaowych

  • 5 dag masła + masło do wysmarowania foremek ( 1 łyżeczka )+ 1 łyżka do masy budyniowej

  • budyń waniliowy

    1 szt.
  • mleko

    2 szklanki
  • bułka tarta

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć ciasteczka z masłem .Foremki do tartinek ( 6 o średnicy 10 cm ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Masę z ciasteczek podzielić na 4 części i wyłożyć nią spody i boki foremek do tartinek ( takich o średnicy ok 10 cm ).
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 * C . Wstawić foremki i piec 40 minut .
Wyjąć . Ostudzić .
Zagotować mleko ( po odlaniu 1/2 szklanki ) z 1 łyżką masła i cukrem .Rozrobić budyń z pozostałym mlekiem i ugotować gęsty budyń . Przestudzić . Nałożyć porcje masy budyniowej na kruche babeczki - obłożyć owocami , kawałkami czekolady i co tam kto lubi.
Oczywiście przed podaniem wyjąć babeczki z foremek- u mnie musiałam fotografować ciepłe w foremkach bo inaczej by do zdjęcia nie doczekały .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

16.05.2011 07:32
Świetne!

Kopiko1983

11.05.2011 06:37
Śliczne i smaczne!!!

PaniMISIOWA

21.04.2011 16:31
pyszności!

Agnik

05.04.2011 08:08
fajne

pawel007

23.09.2010 07:03
pycha,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat