Oliwki z pomarańczą i cytryną

Oliwki z pomarańczą i cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper włoski - nasiona

    2 łyżeczki
  • kumin

    2 łyżeczki
  • oliwki zielone

    250 g
  • oliwki czarne

    250 g
  • skórka pomarańczowa

    2 łyżeczki
  • skórka z cytryny

    2 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • ocet winny

    4 łyżki
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • sok z pomarańczy

    2 łyżki
  • mięta świeża siekana

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Nasiona kopru i kumin prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Dodajemy szczyptę cynamonu ,uprażone nasiona i oliwki. Przygotowujemy sos. Ocet ,oliwę i sok mieszamy z miętą i natką pietruszki. Dodajemy do oliwek ,mieszamy ,zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 48 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

18.09.2014 16:01
lubei takei smaki

Christopher

18.09.2014 15:04
Lubię takie oliwki. Tydzień temu podałem przepis na oliwki w marynacie cytrusowo-miętowej. Twoje mają więcej ziół o bardzo charakterystycznym smaku,ciekawe.

norweska20

18.09.2014 12:57
co za połączenie- chętnie bym skosztowała

jasiek

18.09.2014 12:27
piękne kolory

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat