Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet grzybowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula biała 1 szt
tłuszcz 2 łyżka
bułka czerstwa 2 szt.
śmietana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
jajko 3 szt.
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet grzybowy

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą.
Krok 1 - Pasztet grzybowy foto
2
Dodać namoczone i odciśnięte bułki i całość dokładnie wymieszać. Wbić jajka, wsypać bułkę tartą, dodać śmietanę, przyprawy do smaku, wymieszać raz jeszcze i zmielić.
Krok 2 - Pasztet grzybowy foto
3
Formę wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wyłożyć masę grzybową i piec w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut. Gotowy, upieczony pasztet podawać z pieczywem lub z sosem do obiadów.
Krok 3 - Pasztet grzybowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 18.09.2014 11:47
przydatny przepis
pestka 18.09.2014 11:29
z pewnością bardzo smaczny
Ewelina1991 18.09.2014 08:04
pyszny pasztet
halina17 17.09.2014 20:23
DOBRY PASZTET.
Anna169Hosz 17.09.2014 19:35
Robię podobny :)
Kuchenka 17.09.2014 19:10
apetycznie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak