Kotlety z białej kapusty z koperkiem

Kotlety z białej kapusty z koperkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 szt
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • przyprawa do dań Kucharek

  • pieprz

  • sól

  • bułka tarta

  • ser żółty

  • pomidorki koktajlowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
Kapustę pokroić na małe cząstki
Krok 2 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
. Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy do dań Kucharek, włożyć kapustę, gotować 5 minut, odcedzić, schłodzić.
Krok 3 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
Cebulę pokroić na cząstki, przesmażyć na oleju,
Krok 4 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
dodać do kapusty, zmielić w maszynce.
Krok 5 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
Otrzymaną pulpę wyłożyć na sito, do obcieknięcia, następnie, dodać jajko, mąkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
Masę nabierać łyżką, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron kotleciki na oleju.
Krok 7 - Kotlety z białej kapusty z koperkiem
Ja podałem z plastrem sera i pomidorem, oczywiście można jeść same kotlety, albo jako dodatek do II dania np. kotleta schabowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

01.06.2015 00:27
ja też zabieram przepis :-)

soovka

03.01.2015 18:42
Świetne! Jutro wypróbuję!

Laila2786

04.11.2014 13:56
fajny przepis

wyattearp

17.09.2014 11:53
zabieram przepis :)

Barbara13

17.09.2014 11:52
bardzo ciekawy pomysł i do tego ładnie zaprezentowane

Beata999

17.09.2014 11:10
Ciekawa propozycja,wyglądają bardzo smacznie.

Megg

17.09.2014 11:07
rewelacyjne kotleciki

Christopher

17.09.2014 11:00
Warto skorzystać z przepisu ,bo kotleciki są smaczne i bardzo sycące.

Beatris

17.09.2014 10:54
Fajny pomysł, z pewnością go wykorzystam:)

pajbek

17.09.2014 10:53
pyszne :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat